Bolek Polívka (Hrabě Schwarz) - seriál Znamení koně

Bolek Polívka (Hrabě Schwarz) - Znamení koně

Bolek Polívka - Hrabě Schwarz

Datum narození: 31.7.1949
Znamení: lev

Charakteritika postavy Hraběte Schwarze: Milovník koní.

Boleslav Polívka e významný český herec, mim, dramatik a scenárista. Vystudoval brněnskou JAMU a v roce 1972 spoluzaložil Divadlo Husa na provázku, jehož se stal jednou z nejvýznamnějších osobností.

V roce 1993 si v Brně založil své vlastní Divadlo Bolka Polívky. Patří k nejvýraznějším představitelům české i světové pantomimy. Ztvárnil mnoho divadelních, filmových a televizních rolí.

Je otcem šesti dětí. Dlouhá léta byl ženatý s francouzskou herečkou Chantal Poullain. Jeho dcera Anna Polívková je také herečkou.

Filmografie

  • 2015 - Discopříběh 3
  • 2015 - Domácí péče
  • 2015 - Don Quijote v Čechách
  • 2014 - Znamení koně 2
  • 2014 - Andělé všedního dne
  • 2014 - Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2014 - Hodinový manžel
  • 2014 - Případy 1. oddělení
  • 2014 - Tři bratři
  • 2013 - Kovář z Podlesí
  • 2013 - Revival
  • 2012 - Cesta do lesa
  • 2012 - Setkání s hvězdou: Boleslav Polívka
  • 2012 - Signál
  • 2011 - Muži v naději
  • 2011 - Okno do hřbitova
  • 2011 - Ostrov svaté Heleny
  • 2011 - V peřině
  • 2011 - Znamení koně
  • ...