Richard Krajčo (David Hora) - seriál Znamení koně

Richard Krajčo (David Hora) - Znamení koně

Richard Krajčo - David Hora

Datum narození: 1.6.1977
Znamení: blíženci

Charakteritika postavy Davida Hory: Hlavní mužská postava seriálu. Dobrodruh a frajer, který v životě kolikrát šlápl vedle. Dohnán vlastními problémy se po smrti otce vrací na farmu aby ji vedl.

Jeho divadelní kariéra začala v roce 1999 angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě – dostal roli Hamleta. O rok později obdržel cenu za talent roku. V současné době se střídavě objevuje v inscenacích Národního divadla v Praze (od 2003) a ostravském Divadle Petra Bezruče.

Rok 2005 znamenal vrchol jeho prozatimní fimnové kariéry s rolemi v Sametových vrazích a povedené komedii Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, kde stvárnil hlavní roli pomatence s předkusem.

Od roku 1998 moderuje v České televizi hudební hitparádu Medůza. 6. srpna 2005 se oženil se zpěvačkou Ivou Frühlingovou. Začátkem roku 2006 se jejich manželství rozpadlo. V roce 2008 se oženil podruhé s modelkou a bývalou manželkou nováckého sporťáka Martinou Poulíčkovou. Na jaře 2009 se jim narodilo první dítě.

Filmografie

  • 2015 - Vraždy v kruhu
  • 2014 - Znamení koně 2
  • 2013 - Křídla Vánoc
  • 2011 - Znamení koně
  • 2009 - Hrubeš a Mareš Reloaded
  • 2009 - Jánošík - Pravdivá historie
  • 2008 - Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 - Rudý baron
  • 2007 - Hraběnky
  • 2005 - Comeback
  • 2005 - Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
  • 2005 - Sametoví vrazi
  • 2004 - Non Plus Ultras
  • 2004 - Post Coitum
  • 2003 - Krysař
  • 2003 - Nuda v Brně
  • ...